IS-terrorister planerade dåd i Sverige – dödade i Syrien

IS-terrorister planerade dåd i Sverige – dödade i Syrien

Fyra IS-medlemmar, som hade planerat terrordåd mot Sverige, har dödats i Syrien. Det skriver det amerikanska militärkommandot Centcom i ett pressmeddelande. Det framgår, att den USA-ledda koalitionen, som strider mot IS i Syrien och Irak, har dödat sex IS-medlemmar under den senaste månaden.

Annons

De oskadliggjorda terroristerna har antingen haft ledande funktioner inom terrornätverket eller har varit vanliga medlemmar. Det skriver Expressen.

De dödade skall ha planerat att utföra blodiga attentat i Saudiarabien och USA, liksom även i Sverige. Åtminstone fyra av dem skall alltså ha planerat en attack mot svenska mål. Dock oklart vilka.

Den 12 juni genomfördes en militär räd mot ett misstänkt IS-fäste i Syrien. Då skall en av terroristerna, som planerade en blodig räd mot Sverige, ha dödats.

Den 24 juni gjordes ett nytt tillslag, då ytterligare två terrorister dödades. De fanns med i planerna mot Sverige.

Den 26 juni dödades en person som anses ha varit medlem i den terrorcell som skulle utföra själva dådet mot svenska mål.

Säkerhetspolisen meddelar, att de inte kommenterar ärendet med de dödade IS-medlemmarna. Terrorhotnivån är oförändrad, konstaterar SÄPO – en trea på en femgradig skala. Det är en förhöjd nivå sedan tidigare, men inte förändrad.

Christopher Jarnvall

Annons

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!