Man drunknade när räddningshelikopter var på service

Hem Fokus Man drunknade när räddningshelikopter var på service
Man drunknade när räddningshelikopter var på service

En man drunknade i Stockholms skärgård. Sjöfartsverkets räddningshelikopter var på service vid tillbudet, och en ambulanshelikopter skickades till olycksplatsen. Mannen avled till följd av drunkningstillbudet.

Annons

När larmet gick om ett drunkningstillbud i Stockholms skärgård var Sjöfartsverkets räddningshelikopter i Norrtälje på service. Istället larmades en av landstingets ambulanshelikoptrar till olycksplatsen.

Där Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar är bemannade med ytbärgare och med utrustning för livräddning från havsytan är ambulanshelikoptern inte utrustad för livräddning. När ambulanshelikoptern hade lyckats bärga den nödställda kunde man enligt uppgifter till NB Nyhetsbyrån bara konstatera att den nödställda var avliden.

Sjöfartsverket konstaterar att även deras helikoptrar behöver underhållas. Vid olyckstillbudet i Stockholms skärgård fanns närmaste sjöräddningshelikopter i Visby.

När detta skrivs är tre av sju sjöräddningshelikoptrar på service. Detta samtidigt som skärgårdar och havsband fylls av semesterfirare i värmen.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!