Underjordisk sjö hittad på Mars

Underjordisk sjö hittad på Mars

En underjordisk sjö har upptäckts på planeten Mars. Den är två mil lång. Det rapporterar AFP.  Fyndet öppnar möjligheten för att det skulle kunna finnas mer vatten – och till och med liv – på planeten, menar astronomer.

’Det här är fantastiska resultat som antyder att vatten på Mars består av en beständig vattenkropp och inte enstaka droppar som tidigare fynd har visat’, säger Alan Duffy, professor på Swinburne University i Australien.

Vatten på Mars skulle också kunna hjälpa människor att överleva på planeten vid framtida expeditioner. Dock är salthalten sannolikt mycket hög, eftersom vattnet är flytande trots tiotals minusgrader.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!