Vi styrs av individer som agerar som barn!

Vi styrs av individer som agerar som barn!

NB Nyhetsbyrån presenterar härmed en ny krönikör i tidningen – Jonas W E Andersson, samhällsdebattör och f d lektor vid Konstfack. Här nedan hans text:

Annons

I början av veckan utförde aktivisten och socionomstudenten Elin Ersson en numera välkänd aktivitet ombord på ett flygplan på Landvetter i Göteborg.

Jag kan inte undvika att knyta an till den diskussion som har förts om infantiliseringen av Sverige. Att vi styrs av barn. Att våra förvaltningar förvaltas av barn. Att våra lagar numera stiftas av barn och våra politiska kammare består av barn (även om de är medelålders och ser ut som Stefan Löfven eller Annie Lööf). Att polisen och andra myndigheter har letts av barn.

Att vi styrs av individer som mentalt är och agerar som barn.

Tidigare har vi trott att det kanske inte gör så mycket eftersom vi tänkt att förvaltningarna är trygga, starka och är grundmurade i en tradition av ansvar och heder gentemot demokratin. Att Sverige är stabilt.

Allt detta är över. Det gäller inte längre.

Nu behöver vi mer än någonting annat vuxna människor i politiken (och jag är ledsen, Ulf Kristersson, ut med dig på lekplatsen, det finns en ny rolig grävmaskin där som du kan pröva med Stefan).

Sverige är i skriande behov av vuxna människor som tar över. Sverige behöver allvar och en genomtänkt plan. Vi behöver mobilisera all den kraft som ligger och väntar i folket. Det är tid för barnen att lämna riksdagen nu. Det är färdiglekt. Sverige måste räddas från vårdslösheten, inkompetensen och infantiliseringen.

Annons

Vi som har barn älskar våra barn mer än något annat på jorden. Såklart. Men en dag måste vi lära dem att bli vuxna, ett mänskligt tillstånd som nästan helt saknar förebilder i landets högsta ledning eller om man slår på TV:n eller lyssnar på radion idag.

Det är viktigare än någonsin att vara vuxen och ta ansvar nu.

9 september.

Jonas W E Andersson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!