Tonåring död efter hundattack i Ljusnarsbergs kommun

Tonåring död efter hundattack i Ljusnarsbergs kommun

Strax efter klockan 18 på fredagskvällen larmades ambulans och polis till en mindre ort i Ljusnarsbergs kommun i Bergslagen. Två yngre män i tonåren hade blivit attackerade av en hund. En av de unga männen skadades så svårt av de skador som hunden tillfogade tonåringen att han avled på plats.

Annons

Flera ambulanser och polispatruller larmades till en mindre ort i Ljusnarbergs kommun klockan 18:07 på fredagskvällen. En hund av rasen amerikansk bulldog hade attackerat två yngre män i tonåren. En av de attackerade männen hade enligt larmsamtalet ådragit sig mycket allvarliga skador. Vid ambulansens ankomst försökte man återuppliva den unga mannen, men hans liv gick inte att rädda.

Enligt sjukhuskällor skall den unga mannen ha fått flera svåra bett i halsen, som i sin tur ledde till att personen förblödde. Hunden är omhändertagen av polis, och hundägaren skall vara delgiven misstanke om vållande till annans död. Platsen där de unga männen attackerades har spärrats av för vidare teknisk undersökning.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!