Tjuvar slog till mot Strängnäs domkyrka

Tjuvar slog till mot Strängnäs domkyrka

Polis från Södermanland och Uppland jagar flera personer som skall ha stulit flera mycket värdefulla föremål från domkyrkan i Strängnäs. De misstänkta tjuvarna skall ha lämnat Strängnäs med en motorbåt och söks nu på Mälaren med polishelikopter rapporterar SVT. 

Annons

Polisen larmades till domkyrkan i Strängnäs vid lunchtid på tisdagen. Flera personer skall ha tagit sig in i domkyrkan för att stjäla flera mycket värdefulla föremål enligt poliskällor som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med. Efter den fräcka stölden skall de misstänkta tjuvarna ha tagit sig den korta sträckan från domkyrkan till Mälaren. Där har de fortsatt flykten med båt.

Polisen söker nu tjuvarna längs Mälarens stränder med flera patruller samt på Mälarens vatten med helikopter.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!