Fyra män åtalas för våldtäkt mot funktionsnedsatt kvinna

Fyra män åtalas för våldtäkt mot funktionsnedsatt kvinna

Fyra unga män åtalas för en misstänkt gruppvåldtäkt mot en funktionsnedsatt kvinna i början av maj månad. Våldtäkten skall ha ägt rum i Bromma. Åklagaren åtalar de fyra männen för grov våldtäkt, och yrkar på att männen skall utvisas ur landet efter avtjänat straff.

Annons

I början av maj månad skall fyra unga män mellan 17 och 20 år ha våldtagit en funktionsnedsatt kvinna. Enligt åtalet har de fyra misstänkta gärningsmännen ”…gemensamt och i samförstånd genom att var för sig, men i en följd och växelvis med våld tvingat målsäganden till upprepade anala och vaginala samlag och sexuella handlingar jämförliga med samlag bestående i att föra in sina fingrar i hennes vagina.”

Samtidigt som gärningsmännen har förgripit sig på kvinnan har de andra gärningsmännen hållit fast kvinnans armar och ben. Kvinnan har utsatts för upprepade samlag. Kvinnan skall ha fått smärta och skador i underlivet efter gruppvåldtäkten.

Våldtäkten anses som grov då fyra män har gett sig på en ensam kvinna. Att kvinnan dessutom har en funktionsnedsättning efter en utvecklingsstörning förstärker enligt åtalet allvarligheten i brottet. Åtalet stärks av teknisk bevisning i form av DNA-fynd från de misstänkta gärningsmännen på kvinnan.

Åklagaren yrkar på att samtliga gärningsmän, en 20-årig man, två 19-åriga män samt en 17-årig man, utvisas efter avtjänat straff. Samtliga misstänkta gärningsmän är medborgare i Eritrea.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!