Man skjuten av polis vid ingripande i Stockholm – avled på sjukhus

Man skjuten av polis vid ingripande i Stockholm – avled på sjukhus

Polisen i Stockholm kallades tidigt på torsdagsmorgonen till en adress i norra delen av centrala Stockholm. På platsen möttes polisen av en hotfull man, och öppnade eld. Mannen skadades svårt, och förklarades senare död på sjukhus. Polisens agerande vid insatsen utreds nu av polisens Särskilda Utredningar. 

Annons

En man sköts av polis vid ett ingripande på Norra Stationsgatan i Vasastan i centrala Stockholm. En polispatrull som hade kallats till platsen konfronterades av en hotfull person, och polisen sköt mannen. Mannen fördes med ambulans till det närbelägna sjukhuset Karolinska i Solna. Mannen förklarades död på sjukhuset.

Mannen är den sjätte personen som skjutits till döds av polis vid polisens insatser under 2018. Den senaste tolvmånadersperioden har sju personer skjutits till döds vid olika polisingripanden. Poliser som NB Nyhetsbyrån har talat med förklarar det ökade antalet skjutna med en allt lägre tröskel för personer att ta till våld och grovt våld mot poliser i ingripandeverksamheten.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!