Sorry, ÖB, men detta tangerar dåligt omdöme…

Sorry, ÖB, men detta tangerar dåligt omdöme…

Folkligt, festligt, fullsatt. Stockholms Pridefestival i helgen. Och något ljushuvud i Försvarsmakten hade kommit på att Överbefälhavaren skulle showa, sjunga och dansa. Låt oss nu hoppas att Sveriges ÖB Micael Bydén är lika duktig på att försvara vårt land som han är på att sjunga Elvis-låtar.

Om NB Nyhetsbyrån skulle drista sig till att avge ett allmänt omdöme, vore det följande:

På ett jippo med – numera – tydlig vänsterprofil och där runt en fjärdedel av valmanskåren exkluderas av de politiska ’mobbarna’, borde inte Försvarsmakten ställa upp offentligt, som en enhet. För så blir det när ÖB är där.

Enskilda anställda – visst – men inte i grönkläder! Och har Bydén behov av att gå i tåget, något som vi i sig inte har några som helst synpunkter på, får han göra det som – just – enskild.

Om detta framträdande beror på brist på uppmärksamhet och skall ses som ett led i att rekrytera nya anställda, är det förmodligen helt fel årgärd. Detta, skulle vi anse, drar generellt ned anseendet hos FM, även om en del säkert tycker att det är ett kul inslag.

ÖB har för övrigt haft chansen att visa framfötterna under flera veckor av omfattande eldsvådor i vårt land. Det har försvaret nog också gjort på många sätt, trots en olycklig inledning där man skyllde frånvaron på ’andra uppgifter’ och semestrar. Till Stockholm Pride verkar semestrarna i alla fall ha tagit slut…

Sorry, ÖB, men detta tangerar dåligt omdöme! 😡

Om MSB nu – av denna ledarkommentar av en gammal reservofficer – får för sig att lista oss som ’ryska troll’, kan vi i förebyggande syfte meddela att det vore en överloppsgärning. NB Nyhetsbyrån är anhängare av ett starkt svenskt försvar som skapar säkerhet för vårt land. Och vi tycker att ÖB skall hålla sig till den uppgiften.

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!