Attack mot polishusbygge i Rinkeby

Attack mot polishusbygge i Rinkeby

Polis och räddningstjänst larmades till Rinkeby natten till tisdagen. En bil hade forcerat grindarna till bygget av stadsdelens nya polishus. Bilden antändes därefter, i närheten av byggbaracker på platsen. Bilen tros ha innehållit en större mängd pyroteknik, då flera smällar och mindre explosioner uppstod vid bilbranden. Enligt polisen skall bilbranden ha varit riktad mot bygget av polishuset.

En bil antändes under natten till tisdagen i anslutning till platsen där det byggs ett nytt polishus i Rinkeby. Polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen vid 01:30-tiden. Man fann en bil som hade forcerat grinden till byggplatsen för att sedan antändas. Flera mindre explosioner och smällar i bilen gör att polisen tror att den har innehållit pyroteknik.

Polisen misstänker att attacken på polishuset skall ha koppling till ett tidigare tillslag på måndagskvällen. Under tillslaget skall polisen beslagtagit en mängd narkotika. Enligt polisen så inträffar det realtivt ofta att kriminella element reagerar på polisens aktioner.

En väktare som ingrep på platsen skall enligt AB ha utsatts för stenkastning för en grupp unga män som rörde sig runt den brinnande bilen. Bilen brann då med öppna lågor vid ett par byggbaracker. Elden spred sig inte till byggplatsen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!