Massiv vandalisering av valaffischer i Tyresö

Massiv vandalisering av valaffischer i Tyresö

Socialdemokraterna i Tyresö har polisanmält en massiv vandalisering av partiets valaffischer. Söndagen den 5 augusti sattes valaffischer upp i Tyresö, och natten mellan den 5 och 6 augusti skall en stor del av socialdemokraternas affischer ha rivits ner eller på annat sätt förstörts. Omfattningen av vandaliseringen får de lokala socialdemokraterna att misstänka att det finns politiska motiv till vandaliseringen.

En stor del av socialdemokraternas valaffischer i Tyresö kommun har vandaliserats. Redan under den första natten förstördes en stor del av de affischer som partiets valarbetare hade satt upp. Riksdagsledamoten Mathias Tegnér, ordförande för socialdemokraterna i Tyresö säger till den egna lokaltidningen Tyresö Nyheter att han aldrig varit med om en lika systematisk som omfattande vandalisering trots engagemang under flera valrörelser.

Omfattningen av vandaliseringen har lett till att socialdemokraterna i Tyresö har polisanmält händelserna. Man misstänker att det finns poltiska motiv bakom vandaliseringen. Till Tyresö Nyheter säger Mathias Tegnér att vidden av vandaliseringen är ett slag mot demokratin, och att man därför har tagit det unika steget att polisanmäla.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!