Omsorgsarbetare avstängd efter misshandel av vårdtagare

Omsorgsarbetare avstängd efter misshandel av vårdtagare

En vikarierande omsorgsarbetare på ett omsorgsboende i Örebro län har stängts av från sitt arbete. En Lex Sarah-anmälan har skickats in till Inspektionen för Vård och Omsorg – IVO – efter en händelse där omsorgsarbetaren slog en dement vårdtagare i huvudet. Händelsen skall enligt SVT ha inträffat i slutet av juli.

Annons

Personal på ett omsorgsboende i Örebro län slog larm om att en av deras kollegor skulle ha använt våld mot en dement vårdtagare. Enligt personalen skall deras kollega ha slagit den dementa vårdtagaren i huvudet för att tillrättavia vårdtagaren. Den avstängda omsorgsarbetaren och en annan vikarie skall under ett moment i omvårdnadsarbetet fått se vårdtagaren måtta slag mot personalen.

I samband med händelsen slog omsorgsarbetaren vårdtagaren i huvudet. Omsorgsarbetaren stängdes av så fort agerandet hade kommit till ledningens kännedom. Omsorgsboendet har även anmält händelsen enligt Lex Maria till Inspektionen för Vård och Omsorg.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!