Polis besköts i Surahammar

Polis besköts i Surahammar

Polisen larmades under natten mot tisdagen till en skottlossning mot en lägenhet i Surahammar. Flera patruller skickades ut. När polismännen tog sig in i bostaden öppnade gärningsmannen åter eld. Poliserna fick då kasta sig i skydd. Detta skriver AB.

Annons

Enligt uppgift befann sig två personer i bostaden, då flera skott avlossades. De boende fick glassplitter på sig men behövde inte uppsöka sjukvård. Det var när polisen var på plats i lägenheten för att undersöka brottsplatsen som skytten återigen gav eld.

Tre polismän och de två boende fick då ta skydd i lägenheten, Gärningsmannen lyckades fly platsen. Polisen säger, att man arbetar med inre spaning i jakten på misstänka. Den aktuella lägenheten spärrades av under tisdagen för en teknisk undersökning.

Händelsen utreds initialt som försök till mord, men flera brottsrubriceringar kan komma efter det att polismännen blev beskjutna. Polisen uppmanar allmänheten att ringa 114 14 om man har gjort iakttagelser.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!