Asylaktivist stoppade utvisning av dömd kvinnomisshandlare

Asylaktivist stoppade utvisning av dömd kvinnomisshandlare

Aktionen av en svensk asylaktivist på Landvetter flygplats när utvisningen av en afghansk medborgare stoppades har uppmärksammats stort. Nu visar det sig att asylaktivisten räddade kvar en 52-årig man som ville utvisas till Afghanistan. Mannen var dömd för misshandel av såväl sina barn som sin hustru. 

Den man skulle utvisas ur landet när asylaktivisten Elin Ersson stoppade avvisningen var en man som ville utvisas ur Sverige rapporterar Nyheter Idag. Mannen har dömts för misshandel av sina två minderåriga döttrar. Döttrarna piskades med en elsladd när de inte stängde av TV:n på pappans order. När mamman ingrep misshandlades även hon med elsladden. Mammans huvud dunkades i golvet och mamman lyckas sedan fly.

Mannen greps och dömdes till nio månaders fängelse. Mannen hade sedan tidigare ett utvisningsbeslut från Migrationsverket, och ville utvisas till hemlandet Afghanistan. Utvisningen skulle verkställas när Elin Ersson genomförde sin aktion på ett flygplan vid Landvetters flygplats utanför Göteborg.

Erssons aktion uppmärksammades internationellt. Erssons insats hyllades av bland andra Anne Ramberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet samt operasångerskan Malena Ernman.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!