Explosion i trapphus i centrala Göteborg

Explosion i trapphus i centrala Göteborg

På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänst och polis till en adress i centrala Göteborg. En explosion hade inträffat i ett trapphus. Flera fönster i fastigheten slogs sönder i explosionen. 

En kraftig detonation inträffade i ett flerfamiljshus i stadsdelen Linné i centrala Göteborg. Detonationen sprängde sönder minst två fönster i fastigheten på Linnégatan. Ingen person skall ha skadats i explosionen som bara tycks ha orsakat materiell förödelse. Explosionen inträffade enligt GP i trapphuset på den tionde våningen.

Fastigheten evakuerades medan polis och räddningstjänst arbetade på platsen. Nationella bombskyddet kallades till platsen. På plats kunde polis konstatera att detonationen hade sitt ursprung i en kraftig smällare, en så kallad banger. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person har gripits som misstänkt för brottet.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!