Det blir till slut ganska löjligt…

Det blir till slut ganska löjligt…

Sverigedemokraterna kommer att bli valets stora vinnare. Oavsett de får 20 procent eller 25 procent eller 30 procent tar de ett jättekliv framåt i mandatfördelningen i riksdagen. På bekostnad av partier som Socialdemokraterna och Moderaterna. Det är inte underligt att S och M gör vad de kan för att likna SD. Och för att förtala dem.

Alla måste förhålla sig till Sverigedemokraterna. På något sätt. Antingen kopiera deras migrationspolitik eller bara för att säga ’usch’ när de kommer på tal. Ändå är partierna – fortfarande – livrädda för att associeras till dem.

Denna vecka har nästan tagit priset. Först en uppblåsbar SD-elefant på Pride i Stockholm under partiledarnas lek, flaggviftande och förnedring. Alla skall säga ’usch’ och ’fy’ – även F!.

Sedan börjar C och L manövrera åt vänster i media. Prata om att det kanske vore bra att skå sig samman med S i stället. Naturligtvis för att stressa M som inte kan bestämma sig för vilken fot man skall stå på.

Ulf Kristersson säger först ’nej’ till samarbete med SD. Sedan säger Tobias Billström, gruppledaren i riksdagen, ’ja’ till samarbete. Och några timmar senare säger han ’nej’. Då har nämligen Centern, ett parti få riktigt begriper var de befinner sig, än färre röstar på, sagt ’nej’ till SD. Och stressar moderaterna.

Sedan går Socialdemokraterna, stressade efter det att deras mörka förflutna rullades upp på bioduken för tio dagar sedan, ut och försöker ta heder och ära av SD:s ekonomiska politik.

Det är inte lätt att hänga med som väljare i allt takriserande inför öppen ridå. Och ändå vet vi, att både S och Alliansen inte sällan har stött sig på SD i riksdagens omröstningar. Så hemska kan de alltså inte vara…

Det börjar bli ett löjets skimmer över framför allt Moderaterna och Socialdemokraterna. Alla vet, att de kommer att ta hjälp av SD:s röster om de behöver dem. Varför framhärda i detta apspel?! Sverige har stora problem. Flera av dem skenande. Lös de problemen och fjanta inte runt i sandlådan. Väljarna vill ha vuxna politiker som leder vårt land!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!