Man försökte knivhugga polis i Linköping

Man försökte knivhugga polis i Linköping

En man sågs beväpnad med kniv i stadsdelen Ramshäll i Linköping sent på torsdagskvällen. Det skriver SVT. När polisen kom till platsen för konfrontation, försökte mannen knivhugga en av poliserna. Det anger polisen på sin hemsida.

’När polispatruller anländer till platsen vägrar mannen släppa kniven utan går i stället runt med kniven och gör till slut utfall mot en polisman som får värja sig med batong. Han tappade kniven och poliser får honom under kontroll’, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisregion Öst till TT.

Mannen anses vara i 20-årsåldern och är gripen misstänkt för mordförsök efter knivhugget. Han fördes först till Universitetssjukhuset för omplåstring och kommer att förhöras under morgonen.

Poliserna skall ha klarat sig utan skador och mår efter omständigheterna bra.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!