Narkotikaodling brann utanför Umeå

Narkotikaodling brann utanför Umeå

Räddningstjänsten i Umeå larmades till en skogsbrand strax utanför staden. Väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att det var en cannabisodling som brann. Polis tillkallades och de plantor som inte hade brunnit ner omhändertogs av ordningsmakten. Polisen upprättade två anmälningar om narkotikatillverkning samt om allmänfarlig vårdslöshet.

På onsdagseftermiddagen ryckte räddningstjänsten i Umeå till en mindre skogsbrand i terrängen längs vägen E12. Vägen mellan Västerslätt och Ersboda stängdes av under en kort tid under räddningstjänstens arbetsinsats. Brandmännen såg att branden omfattade något som man identifierade som cannabisplantor uppger SR.

Räddningstjänstens slutsats bekräftades senare av polis, som omhändertog de plantor som inte brann ner. Branden omfattade cirka 10 kvadratmeter och släcktes snabbt av räddningstjänsten. Polisen och räddningstjänsten misstänker att branden är anlagd, och att det finns skäl att tro att de som planterat plantorna kan ha misslyckats och antätt odlingen.

Polisen har upprättat två anmälningar efter branden, dels om allmänfarlig vårdslöshet samt om narkotikatillverkning. Inga misstänkta finns i nuläget.

 

Fredrik Antonsson 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!