Sjöstedt och V i samröre med antisemitisk grupp

Sjöstedt och V i samröre med antisemitisk grupp

Terrorforskaren Magnus Ranstorp säger att den palestinska organisationen Demokratiska Fronten för Palestinas befrielse – DFLP – har nära kopplingar till den svenska organisationen Grupp 194. Grupp 194 har i sin tur kopplingar till Vänsterpartiet, och har vi flera tillfällen haft möten med Jonas Sjöstedt. Båda organisationerna anses vara emot en fredlig samexistens mellan Israel och palestinier. Grupp194 leds av Said Hadrous, vänsterpartistisk politiker och på partiets riksdagslista, skriver Expressen.

Annons

Vänsterpartiets och partiledaren Jonas Sjöstedts kopplingar till Grupp 194 och deras palestinska samarbetspartner DFLP – Demokratiska Fronten för Palestinas befrielse – lyfts fram av den kända terrorforskaren Magnus Ranstorp. Enligt Ranstorp skall DFLP:s tal om fredlig samexistens mellan Israel och en framtida palestinsk stat bara vara tomma ord. Organisationen skall ha en tydlig våldsretorik. På såväl organisationens flagga som symbol omfattas hela staten Israel av organisationens ambitioner rörande gränserna för en palestinsk statsbildning. Utöver detta skall våldsretoriken vara påtaglig och uppenbar på organisationens webbsidor och i organisationens retorik.

DFLP – Demokratiska Fronten för Palestinas befrielse – har ett nära samarbete med den svenska organisationen Grupp 194. Grupp 194 leds av Said Hadrous, högt uppsatt vänsterpartistisk politiker i Skåne. Hadrous står på Vänsterpartiets valsedel för riksdagsvalet. Grupp 197 har haft besök och kontakter med Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. På Grupp 194:s Facebooksida finns ett stort antal bilder på när Sjöstedt umgås med en organisation med en tydlig antisemitisk agenda.

Grupp 194 har fått stöd av Malmö stad, där endast L, M samt SD opponerade sig mot att ge organisationen ekonomiskt stöd. Enligt Magnus Ranstorp är det olämpligt av en kommun eller organisation att ge ekonomiskt eller annat stöd till organisationer som Grupp 194.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!