Moderaterna i Filipstad anmäler valfusk

Moderaterna i Filipstad anmäler valfusk

Vid förtidsröstningen under fredagen skall moderata valarbetare ha uppmärksammat otillbörlig valpåverkan vid vallokalen i Folkets Hus i Filipstad. Kvinnor skall ha fått sina valsedlar av män, som sedan har följt med kvinnorna in i valbåset. Händelserna är nu anmälda till Valmyndigheten som misstänkt valfusk. 

Annons

Flera män skall ha gjort röstande kvinnor sällskap i valbåset vid förtidsröstningen i Folkets Hus i Filipstad. Dessutom skall männen ha plockat på sig de valsedlar som kvinnorna sedan skulle använda. Händelserna uppmärksammades av moderata valarbetare, som försökte få valförrättarna att agera och de röstande att justera agerandet. Inget av detta fungerade, och Moderaterna i Filipstad anmäler nu misstänkt valfusk till Valmyndigheten, skriver SR.

Socialdemokraterna i Filipstad ser dock inga problem med att män plockar valsedlarna till kvinnor, och gör dem sällskap i valbåset. Valnämndens socialdemokratiska ordförande anser att Moderaterna överreagerar med sin anmälan. Socialdemokraterna tycker att ärendet kunde ha hanterats i valnämnden istället för hos Valmyndigheten.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!