Stenkastning mot polis i Södertälje

Stenkastning mot polis i Södertälje

En polispatrull i Södertälje utsattes för stenkastning i samband med ett ingripande på onsdagskvällen. Ett ungdomsgäng började kasta stenar på poliserna när de skulle omhänderta en minderårig pojke för transport till föräldrarna. Ingen av poliserna skall ha skadats av stenarna, men det skall ha blivit plåtskador på polisbilen.

Polisen i Södertälje upptäckte en minderårig pojke i ett stökigt ungdomsgäng i stadsdelen Ronna. När patrullen skulle omhänderta pojken för att ombesörja transport till hemmet blev gängmedlemmarna hotfulla och aggressiva. Flera stenar kastades mot poliserna, som inte skadades vid stenkastningen. Polisbilen fick plåtskador.

Polisen fick använda pepparspray mot en person på platsen som störde den allmänna ordningen. Två medlemmar i gänget är nu misstänkta för olika brott. Den ena gängmedlemmen misstänks för våld mot tjänsteman, medan den andra misstänks för förgripelse mot tjänsteman. De misstänkta avvisades från platsen av polisen, enligt polislagen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!