Tumult på buss i Borlänge – busschaufför misshandlad

Tumult på buss i Borlänge – busschaufför misshandlad

Polisen i Dalarna fick vid 10-tiden rycka ut till en buss i Borlänge. En hotfull passagerare skall ha verkställt hoten, och gett busschauffören flera slag innan passageraren avvek från bussen. Busschauffören tryckte på överfallslarmet i bussen, men vid polisens ankomst var den våldsamma passageraren försvunnen. 

En busschaufför i Borlänge misshandlades ombord på en linjebuss i Borlänge på fredagsmorgonen. Polisen tog emot ett överfallslarm från bussen vid 10-tiden, och skickade polis till bussen. Väl på plats kunde man konstatera att den våldsamma passageraren hade lämnat platsen.

Busschauffören hade hotats av passageraren, och fick även flera slag när hoten omsattes i handling. Busschauffören chockades av händelsen, men de fysiska skadorna var såpass lindriga att chauffören inte behövde uppsöka sjukvård. Polisen har samlat in vittnesuppgifter och utreder nu händelsen som misshandel alternativt våld mot tjänsteman.

 

Fredrik Antonsson