Två män misshandlade busschaufför i Avesta

Två män misshandlade busschaufför i Avesta

Polisen i Dalarna fick på torsdagsförmiddagen larm om en misshandel vid busstationen i Avesta. Två män skall ha attackerat en busschaufför på platsen. Polisen grep två misstänkta i en annan del av staden, och männen anhölls efter förhör.

En busschaufför tillhörande Dalatrafik misshandlades grovt på torsdagsförmiddagen. Två män slog samt sparkade busschauffören, och sparkandet fortsatte även efter det att busschauffören hade fallit till marken. Flera personer larmade polis, men bid polisens framkomst var de misstänkta försvunna.

Efter vittnesförhör på platsen och en redogörelse från den misshandlade busschauffören kunde polisen senare gripa två personer i en annan del av Avesta. Männen greps som misstänkta för grov misshandel, och anhölls av åklagare efter förhör. Männen skall enligt uppgift till NB Nyhetsbyrån vara kända av polisen sedan tidigare.

Busschauffören skall ha skadats lindrigt, men chockats svårt under misshandeln. Mannen fördes till sjukvården för dokumentation och omplåstring, samt stödsamtal.

 

Fredrik Antonsson