Sluta tramsa! Bilda regering! Respektera demokratin!

Sluta tramsa! Bilda regering! Respektera demokratin!

Det är rent trams att Sverigedemokraterna skulle vara ett rasistiskt parti. Det finns inget i deras partiprogram som handlar om rasism. Det är också rent trams, när vissa journalister på DN och SvD för fram idén om att Alliansen skulle ha lättare att göra upp med SD om inte Jimmie Åkesson var partiledare. Detta handlar om makt – och då använder sig oseriösa politiker av ’rasist-kortet’, trots att det saknar relevans.

Det sju – i alla fall fullt ut fem – partiledare sysslar med nu är att försöka tänka bort en bra bit över en miljon väljare, som har röstat på ett åttonde parti. Respektera demokratin! Sluta spela hazard med Sveriges framtid! Se till att vi får en icke-socialistisk regering!

Centerns och Liberalernas – de representerar runt 14 procent av väljarna tillsammans – hattande kring regeringsfrågan är rent skadlig för landet och har fått storföretagsledare som Antonia Axelson Johnson, en av Liberalernas mer namnkunniga medlemmar, att uppmana Alliansen att göra upp med Sverigedemokraterna och se till att bilda regering.

Även liberala Expressens krönikör Anna Dahlberg varnar för en mittenregering med Löfven och Lööf i spetsen. En sådan skulle sänka Sverige än djupare och skapa än värre ordning än vi redan har. Ändå rör sig inte vare sig Lööf eller Björklund ur fläcken. Och Kristersson tassar på tå för att inte ge dem en ursäkt att glida över till vänsterlägret. Det är låst.

Nästan 60 procent av svenskarna har röstat på ickesocialistiska partier för att få en ickesocialistisk regering. Ändå sitter vi fast. För detta handlar om makt. Man vill inte släppa makten över utskotten och makten över utnämningarna. Därför sysslar de alla med det exempellösa demokratiföraktande spel som nu pågår för att utestänga SD.

Vad är problemet? Sverigedemokraterna består idag till en majoritet av gamla socialdemokrater och moderater. Varför skall man inte kunna samverka med dem? Varför håller Allianspartierna på och kucklar med Löfven om att stänga ute SD – det tredje största partiet?!

Återigen: Detta handlar inte om aversioner utan blott och bart om makt och rädsla för konkurrens. Det har – garanterat – väldigt litet med SD:s idéer att göra. Så är det i grund och botten. Det är kring detta spelet i riksdagen rör sig. Yrkespolitiker som ser hur deras plattform sakta men säkert äts upp av någon annan.

Följ väljarnas intentioner! Bilda en borgerlig regering. Sluta mobba och exkludera. Uppträd som vuxna människor – inte bara som ängsliga maktmänniskor!

Annars återstår bara extraval!

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!