Bombhot mot SD-politiker i Göteborg

Bombhot mot SD-politiker i Göteborg

Bawan Said är en numera känd Göteborgspolitiker inom Sverigedemokraterna. Han har uppmärksammats under det senaste året, bl a för sina rapporter om bilbränder och annan kriminalitet i problemområden runt om i Göteborg. Han är också en av dem som har lämnat Socialdemokraterna för att jobba med SD, eftersom han har efterlyst mer ordning i samhället och i de problemområden, där han själv är uppvuxen.

Annons

Idag satt han i bilen i centrala Göteborg, hade stannat vid ett rödljus, då telefonen ringde och en ’anonym robot-liknande röst’ sade till honom att han hade en bomb under sin bil.

’Jag blev förstås skärrad, även om jag har vant mig vid att bli utsatt för hot på grund av mina politiska åsikter. Rösten kopplade ihop mitt namn med Sverigedemokraterna och jag förstod att hotet hade att göra med mitt politiska engagemang. Jag stannade bilen direkt och ringde polisen. Polisen kom snabbt och agerade exemplariskt’, berättar Bawan Said.

Detta var mitt på dagen – vid 1400-tiden – kring Drottningtorget i Götreborg. Polisen spärrade av en stor del av innerstaden men kunde efter en grundlig genomgång konstatera, att det rörde sig om ett falskt hot och vid 1430-tiden hävdes avspärrningen.

En förundersökning om grovt olaga hot har nu inletts.

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!