Pistolrånare härjar på Östermalm

Pistolrånare härjar på Östermalm

På Östermalm i Stockholm – kring Karlaplan med omnejd – har flera personer hotats med pistol och rånats på sina smycken och klockor sedan i somras. Nu misstänker polisen att samma personer kan ligga bakom brotten. Det skriver Östermalmsnytt.

’Det är fem fall sedan i mitten av juli och målsäganden har kommit med liknande signalement. Dessutom är tillvägagångssättet samma. Rånaren har följt efter personerna in i deras trapphus och där hotat dem med pistol och tvingat av dem sina värdesaker’. Det säger Julia Larsson, kommunpolis på Östermalm.

Larsson fortsätter: ’I samtliga fall har målsäganden haft klockor eller smycken synliga. Det har ju varit väldigt varmt i sommar och nu när vi går mot kallare tider tror jag att gärningsmännen kommer att börja leta efter sina offer i köpcentrum i stället för utomhus’.

Nu efterlyser polisen tips från folk som har sett någonting eller känner till något om rånen. Dessutom vill polisen mana till att inte visa upp sina smycken och klockor för tydligt.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!