Moderaterna: Vänsterpartiet är OK…

Moderaterna: Vänsterpartiet är OK…

I skånska Hörby har Sverigedemokraterna fått sin första kommunstyrelseordförande i Stefan Borg. Detta genom ett valtekniskt samarbete på lokal nivå med Moderaterna och det lokala partiet SPI. NB har skrivit om det.

Annons

Men Moderaterna på riksnivå anser att samarbetet strider mot partiets riktlinjer. ’Vi skall inte samarbeta med med SD lokalt, regionalt eller nationellt’. Det säger vice partisekreterare Anders Edholm till AB.

Moderaterna är ett märkligt parti på många sätt. De borde ändå har lärt sig något efter att ha tappat stort i valet.

Om vi då sammanfattar det: Moderaterna verkar ha svårt att få ändan ur vagnen. Ulf Kristersson borde ta befälet – om han är man nog att göra det. Hur länge skall vi t ex vänta på att få en regering bara för att en partiledare som Jan Björklund bromsar och bekymrar sig mer om familjefriden än om Sveriges bästa?

Och hur kunde det komma sig att Moderaterna tyckte att det var OK att släppa igenom en kommunistisk andre vice talman – men att samarbete med SD i Hörby är ’big no no’?!

NB Nyhetsbyråns uppfattning är, att en M-regering stödd på KD och SD kunde vara ett gångbart alternativ. Men är det så här Moderaterna kommer att hatta runt framöver, skall vi nog gå in för att förbereda oss för ett extraval. Ju fortare, desto bättre!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!