Polisman misshandlad vid bråk i Västervik

Polisman misshandlad vid bråk i Västervik

En polisman misshandlades vid ett större bråk i Västervik. Polismannen hade anlänt till Stadsparken när han angreps av en av ännu okänd gärningsman. Gärningsmannen lyckades fly från platsen i det allmänna tumultet, och trots att den attackerade polisen använde ett elchockvapen mot angriparen.

Vid 15-tiden på lördagen larmades polispatrullerna i Västervik till Stadsparken. Enligt förbipasserande som ringer poliser är det flera personer som slåss med varandra i parken. När den första polispatrullen anlände riktades våldet mot poliserna, och en polis skall ha misshandlats av en gärningsman.

Polismannen fick ta emot flera slag i ansiktet, och använde ett så kallat elchockvapen på angriparen. Gärningsmannen lyckades trots det fly från platsen, och har ännu inte påträffats. Polisen har samlat vittnesmål och har ett relativt bra signalement på den man som man söker.

Polismannen plåstrades om i Stadsparken av sina kollegor, och behövde inte sjukhusvård.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!