Men vem tar ansvar för Sverige?!

Men vem tar ansvar för Sverige?!

Många politiker – sugna på makten att beskatta och utnämna sina egna till höga poster – brukar med brösttoner tala om att ’ta ansvar för landet’. Vi har hört det ofta genom åren. Men det handlar mest om deras egen makt, att manipulera väljarna och att beskatta oss som kan betala excesserna.

Annons

Stefan Löfven tar inte ansvar för landet. Han är ett redskap för vänstern som vill ha makt. Därför ser man till att människor förblir bidragsberoende och fortsätter att rösta på den hand som föder dem. Därför fortsätter de sitt manipulerande och mobbande för att till varje pris hålla Alliansen och Sverigedemokraterna borta från makten.

Annie Lööf och Jan Björklund är inte heller intresserade av Sverige. Centern har en spretig agenda med ett Sverige för alla möjliga inriktningar och smaker – ett Sverige som är en plattform för allas enskilda önskemål, ett Sverige som saknar betydelse i sig.

Björklund och hans parti är mest intresserade av att Sverige förblir en del av EU. Bryssel är viktigare än Stockholm och överordnat. Och Jan Björklund har dessutom dragit in löften till sina barn som fullständigt låser det parlamentariska läget och verkar omöjliggöra en stark borgerlig regering. Trots att ickesocialistiska har nästan 60 procent i riksdagen.

Småpartierna på vänsterkanten och deras obskyra agendor skall vi bara inte tala om – än mindre ta på allvar i sammanhang av att ’ta ansvar’ för Sverige. Däremot bör deras konstigheter och hot riktade mot Sverige tas på största allvar!

Vi får nu se om Ulf Kristersson lyckas bilda en regering denna eller nästa vecka. Det har nu gått en månad sedan vi hade val. I så fall hamnar vi väl till slut i ett läge där Moderaterna och Kristdemokraterna bildar en regering med stöd av Sverigedemokraterna.

Moderaternas ansvarstagande har väl känts sådär, med tanke på att de bidrog till en kommunistisk andre vice talman. Men det är i alla fall det bästa vi har och KD är pragmatiska. Precis så som man måste agera i ett svårt parlamentariskt läge.

De enda som i nuläget helt och fullt – i ord och handling – känner ansvar för vårt land verkar vara SD. Därför är det naturligt att de finns med i ett regeringsunderlag. Annars lär det inte fungera för M. Och då åker vi på en vänsterledd regering igen. Gud förbjude!

Annons

Nu gäller det Sverige. Utan vårt land och vår bas i tillvaron kommer vi inte att kunna leva vidare som det samhälle de flesta vill ha. Så: Vem tar ansvar för Sverige?! På riktigt?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!