Bilbränder och stenkastning mot polis i Husby

Bilbränder och stenkastning mot polis i Husby

I samband med att flera bilar sattes i brand i stadsdelen Husby, i norra Stockholm, kastades sten mot polisen. En polisbil träffades av en stor sten, men poliserna klarade sig utan skador. Ett större gäng misstänks vara inblandade i såväl bilbränder som stenkastningen, och polisen söker nu flera misstänkta gärningsmän.

Patrullerande polis upptäckte flera brinnande bilar i stadsdelen Husby natten till måndagen. Räddningstjänst tillkallades, och polisen stannade kvar på platsen för att trygga brandmännens arbetsmiljö. I samband med detta kastades en stor sten mot polispatrullen, som träffade polisbilen. Polisbilen fick glas- och plåtskador, men polismännen klarade sig undan fysiska skador.

Ett större gäng omfattande 20-30 unga män drev under natten omkring i stadsdelen, och skall enligt polisen ha skapat oro. Man misstänker att gärningsmännen för både bilbränderna och stenkastningen finns i gruppen. Polisen utreder nattens händelser i Husby som misstänkt grov skadegörelse samt misstänkt försök till grov misshandel.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!