Man rånad av falska poliser utanför Karlskrona

Man rånad av falska poliser utanför Karlskrona

Två män i 30-årsåldern rånade en man i 60-årsåldern i samhället Holmsjö, i Karlskrona kommun. Männen utgav sig för att vara poliser, och trängde in i bostaden under förevändning att man skulle göra husrannsakan. Mannen misshandlades sedan och rånade mannen på kontanter och värdesaker.

Annons

En man i 60-årsåldern rånades av två män som utgav sig för att vara poliser. Mannen fick besök av de de falska poliserna, som sade att man skulle göra husrannsakan i mannens bostad. Väl inne i bostaden handfängslades mannen av inkränktarna. Därefter misshandlades mannen, och gärningsmännen genomsökte bostaden. När man hittat mannens kontanter samt andra värdeföremål lämnade man mannen i bostaden.

Mannen lyckades sedan ta sig loss, och larma den verkliga polisen. Mannen skall ha fått flera blessyrer och blåmärken i samband med rånet, och skall ha chockats – men behövde inte sjukhusvård.

Rånet ägde rum i det lilla samhället Holmsjö, cirka tre mil norr om Karlskrona. Enligt källor till NB Nyhetsbyrån skall rånet ha skapat viss oro hos delar av befolkningen i Holmsjö. Den bristande närvaron av verkliga poliser i Karlskronas landsbygdsområden gör att man känner sig utlämnade när brottsligheten tränger sig på.

Verklig polis söker nu de falska poliserna, som är misstänkta för föregivande av allmän ställning samt rån.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!