Annons

Patient ofredad av annan patient på Karolinska

Patient ofredad av annan patient på Karolinska

En yngre kvinna ofredades på Karolinska sjukhuset i Solna medan hon vårdades på sjukhuset. En manlig patient, som hon delade rum med, försökte tilltvinga sig oralsex på patientsalen. Den kvinnliga patienten chockades svårt av händelsen, som är anmäld till såväl polis som avvikelsetapporterad på sjukhuset.

Annons

En manlig patient i 50-60-årsåldern försökte tilltvinga sig oralsex av en kvinnlig patient i 20-årsåldern på en av Karolinska sjukhuset neurologavdelningar. Kvinnan, som vårdades för krampanfall, vaknade i ett omtöcknat tillstånd när mannen hade placerat sitt könsorgan vid hennes mun. Kvinnan försökte då larma personal, men mannen hindrade henne från detta och ofredandet kunde fortgå.

När kvinnan väl lyckades larma personal avlägsnade man mannen från kvinnan, som fick plats i en annan vårdsal. Enligt vårdpersonalen skulle mannens sjukdomstillstånd kunna förklara ofredandet. Den unga kvinnan och hennes familj har ifrågasatt varför man då placerade henne på samma sal som mannen.

Polis kallades till avdelningen av kvinnans anhöriga, som förhörde såväl kvinnan som mannen. En utredning om misstänkt ofredande pågår, och polisen kommer att förhöra fler personer. Händelsen är även rapporterad enligt sjukhuset avvikelserapporteringssystem. Enligt klinikledningen kan händelsen komma att anmälas även till Inspektionen för Vård och Omsorg – IVO.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!