Två unga israeler mördade i terrordåd på Västbanken

Två unga israeler mördade i terrordåd på Västbanken

Två unga sköts till döds vid ett industriområde på Västbanken. Israelisk polis och militär söker nu en gärningsman, som skall ha identifierats som en palestinier i 20-årsåldern. Ytterligare en person sårades allvarligt i attentatet. En palestinsk islamistisk gruppering har tagit på sig dådet, som av Israel klassas som ett terrordåd. Den palestinska grupperingen anger våld mot palestinier i bland annat Gaza som motiv.

Ett större uppbåd poliser och militär söker en 20-årig palestinier som misstänks för ett terrordåd i industriområdet Barkan på Västbanken. I attentatet sköts två unga israeler i 30-årsåldern till döds, en man och en kvinna. Dessutom skottskadades en kvinna i 50-årsåldern allvarligt, och vårdas nu på sjukhus.

Gärningsmannen skall ha arbetat på samma industriområde som de skjutna isralerna. Inom industriområdet skall israeler och palestinier sedan länge ha arbetat tillsammans, för att knyta fredliga band mellan nationaliteterna. Gärningsmannen har identifierats, och en paelstinsk islamistisk gruppering som vill se ett heligt krig mot Israel har tagit på sig skulden. Motivet till attentatet skall vara våld riktat mot palestinier, ibland annat Gaza.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!