Polis i Uppsala kunde inte rycka med blåljus

Polis i Uppsala kunde inte rycka med blåljus

Under sommaren fanns flera arbetspass då polisen vid ett lokalpolisområde i Uppsala inte kunde rycka ut med riktig utryckningskörning. Det saknades erfarna poliser, och de nya hade ännu inte fått den utbildningen. Polisen i Uppsala konstaterar till SVT att det inte var någon lyckad situation.

Nyutexaminerade poliser behöver genomfå ytterligare en utbildning på sin nya arbetsplats för att kunna köra utryckningskörning. Under sommaren saknade rutinerade och utbiladade poliser i ett av Uppsalas lokalpolisdistrikt vid flera arbetspass. Detta innebar att man inte kunde rycka ut med blåljus och sirener till nödställda och behövande medborgare.

Polisen i Uppsala konstaterar att det inte var en lyckad situation, men säger även att polisen kom fram även om det kunde ta längre tid. Semestertider och brist på erfaren personal skall vara två av de mest påtagliga orsakerna. Dessutom hade myndigheten under sommaren inte tid att ge de nyutexaminerade den utbildning som saknades.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!