Annons

Aggressiv ung man misshandlade väktare och polis i Gävle

Aggressiv ung man misshandlade väktare och polis i Gävle

Under lördagen misshandlades en väktare i Gävle av en utåtagerande man som väktaren tillrättavisat. Väktaren fick ta emot flera slag och sparkar, och polis kallades till platsen. När sedan polis skulle omhänderta den aggressiva unga mannen spottade mannen på polisen, och delade ut flera sparkar mot poliserna.

Annons

En väktare som arbetade med parkeringsövervakning i stadsdelen Andersberg i södra delen av Gävle fick ta emot flera sparkar och slag av en mycket aggressiv ung man. Den unga mannen ingick i en grupp på en handfull unga män som ägnade sig åt vandalisering i området. Väktaren sade till gruppen, som då riktade vandaliserandet mot väktarens fordon istället.

Väktaren bad då gänget att avlägsna sig från platsen, och en av de unga männen skall då ha börjat misshandla väktaren. Väktaren han larma polisen innan misshandeln påbörjades. Gärningsmannen skall ha fått in ett flertal slag och sparkar mot väktaren. När sedan den misstänkta gärningsmannen och gänget lämnade platsen följde den misshandlade väktaren efter, och kunde leda polispatrullen rätt.

När polisen skulle omhänderta den misstänkta gärningsmannen blev mannen lika våldsam mot poliserna. Poliserna fick ta emot flera spottloskor från mannen, och även flera sparkar. Mannen omhändertogs av polis och misstänks för våld mot tjänsteman. Väktarens arbetsgivare har även anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!