Dansföreställning på Lidingö i full galopp

Under lördagen kunde förvånade Lidingö-bor bevittna en dansföreställning på delar av ön. Ett tjugotal kvinnliga dansare framförde föreställningen City Horses vid bland annat Lidingö centrum och Millesgården. De kvinnliga dansarna skall under föreställningen föreställa hästar, i galopp och andra relaterade rörelser. 

En feministisk dansgrupp tog under lördagen över delar av Lidingö för att framföra sin föreställning ”City Horses”. Dansgruppen vill med sin föreställning få kvinnor att ta plats i det offentliga rummet. Man vill dessutom lyfta fram ridsporten – som är stor bland landets flickor och kvinnor, skriver Lidingösidan.

Ett 20-tal kvinnliga dansare gav sig ut på Lidingö för att föreställa hästar. Dansarna rörde sig i total tystnad som hästar, i skritt, galopp och vila på hästars vis. I Lidingö centrum kunde man se dansarna galoppera omkring medan ett antal dansare hade lagt sig att vila utanför den lokala väskbutiken. Efter galopp i centrum försvann föreställningen mot Millesgården, där man som hästar skulle interagera med parkens skulpturer.

NB Nyhetsbyrån har talat med ett antal personer, som råkade ut för dansföreställningen. En kvinna i 40-årsåldern konstaterade att dansgruppen inte verkade ha alla hästar hemma. En äldre man berättade att han hellre ser den beridna högvakten när han vill se hästar,än detta ”tramsiga spektakel”.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!