Samarbete avslöjade åldersfuskande våldtäktsman i Malmö

Samarbete avslöjade åldersfuskande våldtäktsman i Malmö

Samarbete mellan svensk polis och marockanska myndigheter avslöjade att en misstänkt våldtäktsman var sju år äldre än de 17 år han har utgett sig för att vara. Mannen misstänks för våldtäkt, misshandel och rån av en minderårig pojke i centrala Malmö, under helgen. När polis greps mannen, som enligt den marockanska folkboföringen skall vara 24 år.

Annons

En ung pojke våldtogs, rånades och misshandlades i närheten av Malmö centralstation i lördags kväll. Pojken uppsökte själv vård och hjälp efter händelsen, och kunde lämna sådana uppgifter att en ensamkommande ung man från Marocko kunde gripas. Mannen häktades senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, rån och misshandel.

Den häktade mannen skall i kontakter med svenska myndigheter ha uppgett att han är född 2001, och 17 år gammal. Efter samarbete mellan svensk polis och marockanska myndigheter visar det sig att mannen i shälva verket är född 1994, och är 24 år gammal. Polisen i Stockholm tog fingeravtryck på mannen efter ett gripande under våren. Mannen greps då för innehav av narkotikaklassade tabletter. Fingeravtrycken skickades till Interpol i Marocko, som kunde identifiera mannen som 24 år gammal.

Mannen var inte dömd i Marocko, men i den marockanska folkbokföringen finns fingeravtryck på de folkbokförda. Mannens rätta ålderkunde därmed fastställas.

Om mannen döms av svensk domstol för de brott han misstänks för, kommer han att som 24-åring dömas utan någon som helst straffrabatt eller hänsyn tagen till en felaktig låg ålder.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!