Hotfull arbetsmiljö på stadsdelförvaltning i nordvästra Stockholm

Hotfull arbetsmiljö på stadsdelförvaltning i nordvästra Stockholm

Personalen på Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning i nordvästra Stockholm upplever en hotfull arbetsmiljö. Hot mot de anställda skall enligt flera anställda vara dagligt förekommande. Samtidigt tycker personalen att man får ett dåligt stöd från ledningen i stadsdelsnämnden.

Flera våldsamma attacker på stadsdelsförvaltningen i Spånga-Tensta i Stockolms stad har gjort att arbetsmiljön hos de anställda har lyfts fram. Problemen med hot är enligt personalen mycket vanliga, och har länge varit ett problem. Skillnaden är att flera av hoten nu har omsatts i praktisk handling, med såväl brandattentat som beskjutning riktade mot förvaltningens lokaler.

De verbala hoten blir allt grövre och tydligare, och det handlar inte sällan om regelrätta dödshot riktade mot personalen. Hoten anmäls i incidentrapporter, men enligt personalen sker ingen uppföljning från förvaltningens chefer. På de olika avdelningarna känner man sig utlämnade och övergivna.

NB Nyhetsbyrån har talat med en socialsekreterare som berättar att hon dagligdags får ta emot hot från personer hon möter på arbetsplatsen. När detta rapporteras upplever hon cheferna som uppgivna inför situationen. Enligt vår källa skall detta genomsyra en stor del av verksamheten i stadsdelsförvaltningen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!