Knivhot mot elev vid lågstadieskola i Östersund

Knivhot mot elev vid lågstadieskola i Östersund

Två elever skall ha hotat en annan elev med kniv på en låg- och mellanstadieskola i Östersund. Enligt föräldrar är det oroligt på skolan, och skolinspektionen utreder sedan tidigare andra händelser i skolmiljön. Flera olika tillhyggen skall ha förekommit bland barnen på skolan.

En låg- och mellanstadieskola för årskurs 1-5 i Östersunds kommun har anmälts efter en incident där en elev skall ha hotats av två andra elever. Eleven kände sig mycket hotad när de två andra eleverna konfronterade eleven med en kniv på skolan. Enligt elevens familj skall den utsatta pojken ha skrämts upp rejält vid händelsen.

Enligt anmälan skall det under den senaste tiden ha förekommit att elever har tagit med sig olika tillhyggen till skolan. Det skall ha handlat om hammare, skruvmejslar, rakblad och till och med en yxa. Det skall enligt anmälan föreligga en stor oro för elevernas säkerhet på skolan.

Skolinspektionen utreder ytterligare en händelse vid skolan där en elev har stängts av från undervisningen. Eleven skall efter flera händelser stängts av av disciplinära skäl. Skolinspektionen utreder nu om avstängningen är korrekt enligt gällande regelverk.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!