Polisinsats i Hedemora – tumult på LVM-hem

Polisinsats i Hedemora – tumult på LVM-hem

Polisen i Dalarna fick under torsdagseftermiddagen skicka flera polispatruller till ett LVM-hem utanför Hedemora. Fyra personer som är intagna på hemmet hade börjat slå sönder stora delar av inredningen. Personal och andra intagna sökte skydd i andra delar av boendet i väntan på polisen. 

Annons

Polisen i Dalarna tvingades skicka en större styrka till ett tumult på ett LVM-hem i Hedemora kommun i södra delen av Dalarna. Den första polispatrullen som anlände tvingades begära förstärkning då fyra personer på boendet var mycket aggressiva och utåtagerande. När ytterligare patruller anlände kunde man lugna ner stämningen, och omhänderta de fyra personerna.

Klockan var strax efter klockan 14 på torsdagen när personalen blev varse att fyra av de intagna slog sönder lokalerna på hemmet. Man larmade polis, och sökte sedan skydd i ett skyddat rum i en annan del av boendet. Emligt källor till NB Nyhetsbyrån skall även andra intagna som skärrades av händelsen ha fått skydd tillsammans med personalen. Efter drygt en och en halv timme var det relativt lugnt på hemmet.

LVM-hemmet vårdar personer som omhändertagits enligt Lagen om Vård för Missbrukare.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!