Stenkastning mot polisbil i Örebro

Stenkastning mot polisbil i Örebro

På torsdagseftermiddagen skickades flera polispatruller till stadsdelen Oxhagen i den västra delen av Örebro. En polispatrull hade då attackerats med stenar i samband med en trafikkontroll. Ingen person hade på torsdagskvällen gripits för stenkastningen, medan en yngre man avlägsnades från platsen för ordningsstörning.

Vid 14:30-tiden på torsdagen attackerades en polispatrull i Oxhagen i Örebro. Polispatrullen hade då stoppat ett fordon på Tornfalksgatan, där föraren misstänks för olovlig körning samt drograttfylleri. Medan polispatrullen gjorde sitt ingripande kastade ett okänt antal gärningsmän flera stenar mot poliserna.

Polispatrullen kallade på förstärkning, och flera patruller skickades till platsen. En person som störde den allmänna ordningen avlägsnades från platsen, medan den stoppade bilföraren fick följa med för kontroll av drograttfylleri. Inga personer kunde dock gripas för stenkastningen, som nu utreds som våld mot tjänsteman. En av de attackerade poliserna fick en lindrig skada i huvudet i samband med stenkastningen.

Flera polispatruller rörde sig i Oxhagen under eftermiddagen och kvällen för att söka efter de misstänkta gärningsmännen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!