Våldsam bilist misshandlade trafikanter efter olycka i Boden

Våldsam bilist misshandlade trafikanter efter olycka i Boden

Flera trafikanter misshandlades efter en bilolycka i Boden under torsdagen. Bilisten som hade kört av vägen och voltat gick till angrepp mot de som försökte hjälpa honom. Bilisten försökte sedan lämna platsen, men påträffades nära olycksplatsen av polisen. Mannen fördes till Sunderby Sjukhus med oklara skador och misstänks nu flera brott.

När ett fordon körde av vägen och voltade vid Råbäcken i den södra delen av Boden stannade flera trafikanter för att hjälpa till. Den bilist som körde den bil som voltat gick då till våldsamt angrepp mot de tillskyndande och hjälpsamma trafikanterna. Flera personer fick ta emot slag och hot av bilisten, och mannen skall ha använt ett tillhygge.

Räddningstjänst och ambulans hade larmats till platsen, och flera polispatruller skickades också till olyckan. En polishelikopter som fanns i närheten assisterade i arbetet med att lokalisera den våldsamma bilisten som hade försökt fly olycksplatsen. Bilisten påträffades en kort stund efter olyckan i närheten. Mannen kunde då föras till sjukhus med ambulans till Sunderby sjukhus mellan Boden och Luleå.

Bilisten misstänks nu för flera olika brott..

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!