Två skadade vid skjutning i södra Stockholm

Två skadade vid skjutning i södra Stockholm

Polisen i Stockholm fick sent på söndagseftermiddagen rycka ut till Hagsätra. Två personer hade skottskadats vid en skjutning, och polisen söker nu minst två gärningsmän. Gärningsmännen skall enligt vittnen ha flytt från platsen på en motorcykel eller moped. 

Vid 17:20-tiden larmades polis och ambulans till stadsdelen Hagsätra i södra Stockholm. Flera personer ringde 112 om skottlossning i närheten av stadsdelens lokala centrum. På platsen påträffades två yngre män med olika skottskador. Polisen spärrade av brottsplatsen och stoppade trafiken till och från Hagsätras tunnelbanestation.

De skottskadade männen fördes med ambulans till sjukhus, där de nu vårdas för allvarliga skador. Polisen har inte kunnat höra de skottskadade männen, men flera vittnen har gett polisen en god bild av vad som hände i samband med skjutningen.

Gärningsmännen, enligt polisen minst två maskerade personer, lämnade platsen på moped eller motorcykel. Gärningsmännen misstänks sedan ha tagit sig till en idrottsplats i Örby, några kilometer från brottsplatsen. Vid idrottsplatsen skall något har eldats upp, och de personer som sågs i anslutning till branden skall ha kommit och lämnat platsen på en motorcykel eller moped.

Trots en större polisinsats hade ingen person gripits sent på söndagskvällen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!