Ibland tror man bara att vissa provocerar…

Ibland tror man bara att vissa provocerar…

Provokatörer har det funnits gott om genom historien. Människor som önskar uppmärksamhet genom spekulativa utspel, eftersom ingen annars bryr sig om dem. Det kan handla om svårbegripliga ’konsthappenings’, att man klär av sig naken på allmän plats – eller att man har så absurda åsikter att folk blir förbannade.

Vad är det, på ren svenska, för bisarra dumheter debattören – eller vad han nu är – Alex Voronov häver ur sig?! Är det ett oeftergivligt och självklart krav att vi svenska skattebetalare på obestämd tid skall stå för bostad (förutom allt annat) till dem som har sökt asyl i Sverige?

Denne Voronov framstår helt enkelt som en provokatör som ser sin chans att få publicitet. Och det får han. För alla vettiga människor blir förstås förbannade, går i taket och skäller ned honom på sociala media. Men varför skall vi då ge honom den publicitet han då hett eftersträvar?

Jo, eftersom han förmodligen inte bara är en enkel provokatör utan på fullt allvar tycker, att vi alla samhällsbärare skall få en ännu tyngre börda att bära. Att vi har en skyldighet att ta hand om gud och alla människor som har sökt lyckan i Sverige och nu upptäcker vad precis alla i vårt land känner till: Att det råder brist på bostäder.

Jo tack, vi vet. Våra barn – och inte sällan vi själva – står i köerna, blir ständigt puffade bakåt av alla som har ’förtur’ och kanske kan vi ha turen att få en lägenhet i Stockholm om sisådär tjugo, trettio år…

Därför skall Voronov uppmärksammas. Och av ytterligare ett skäl, för det kan ändå finnas en lösning på bostadsproblemen.

Denne Voronov och hela det migrationsliberala etablissemang, som på senare år har gastat om ’refugees welcome’, ’vårt Sverige bygger inga murar’, ’det handlar om barn…’ och så vidare, bör nu ta ett personligt ansvar och se till att inhysa så många som möjligt i sina hus och lägenheter. Eller helt enkelt själva flytta ut och ställa sig sist i bostadskön.

Då hade NB Nyhetsbyrån faktiskt fått viss respekt för gaphalsarna och aktivisterna. Nu framstår de bara som ynkliga floskelpellar och godhetsposörer. Aktivister som är fräcka nog att kräva att andra skall stå för deras lekstuga.

Christopher Jarnvall