Centern och Liberalerna tog hjälp av Sverigedemokraterna

Centern och Liberalerna tog hjälp av Sverigedemokraterna

Många politiska kommentatorer tycker att spelet kring regeringsunderlaget börjar bli en aning farsartat, vilket också återspeglas i deras kommentarer i bloggar eller i andra sociala media. Håkan Gergils är näringslivsbloggare och skriver bland annat om hur Liberalerna och Centern på tisdagen tog aktivt stöd av Sverigedemokraterna i Civilutskottet.

I Civilutskottet behandlade man nämligen en proposition från regeringen om regional fysisk planering i kommunerna i Skåne och Stockholm. Men utskottet tyckte, att detta borde ske i fler kommuner, helst i hela Sverige. Därför har utskottets majoritet begärt hos regeringen att den skall ta initiativ till att utveckla denna planering sker i fler län.

En hemställan till regeringen är författad. För att få majoritet och kräva detta av regeringen har Liberalerna och Centern gjort gemensam sak mad Sverigedemokraterna. Även Moderaterna och Kristdemokraterna är med på denna begäran.

Gergils avslutar med att – med en underton av inte så litet ironi – uppmana den, som inte tror att Liberalerna och Centern kan samverka med Sverigedemokraterna, att få saken bekräftad av föredragande Solmaz Wikström på 08-786 48 75 eller maila till [email protected]

Riksdagen skall behandla ärendet på onsdag i nästa vecka, den 14 november. Då kommer också Liberalerna, Centern och Sverigedemokraterna att samverka.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!