Vandal misshandlade väktare på bibliotek i Norrköping

Vandal misshandlade väktare på bibliotek i Norrköping

En väktare misshandlades av en vandal på stadsbiblioteket i Norrköping under onsdagskvällen. Väktaren fick föras till sjukhus med ambulans, och den misstänkta gärningsmannen hann fly platsen innan polis anlände. Gärningsmannen vandaliserade även biblioteket, och slog sönder en bokhylla.

Personalen på stadsbiblioteket larmade vid 19:20-tiden på onsdagen polis efter det att en mycket aggressiv man börjat slå sönder inredning på biblioteket. En väktare som försökte ingripa mot mannen misshandlades så svårt att det behövdes ambulanstransport och sjukhusvård. Gärningsmannen beskrivs som mycket aggressiv och utåtagerande. Enligt vittnen verkade gärningsmannen antingen psykotisk eller påverkade av droger.

Flera polispatruller skickades till stadsbiblioteket, men vid polisens ankomst hade gärningsmannen hunnit lämna platsen. Trots sökinsats i närområdet lyckades inte polisen hitta den våldsamma vandalen. Trots att gärningsmannen härjade bland biblioteksbesökarna finns enbart ett vagt signalement på vandalen. Mannen beskrivs som relativt kort, 170 centimeter lång. Mannen hade mörkt hår och skall ha varit klädd i svarta kläder, skriver NT.

Polisen utreder händelsen som misstänkt våld mot tjänsteman.

 

Fredrik Antonsson