Åtta olika identiteter hos misstänkt rånare

Åtta olika identiteter hos misstänkt rånare

En yngre man som misstänks för misshandel och rån har haft åtta olika identiteter i sina kontakter med myndigheter i olika EU-länder. Bara i kontakterna med Migrationsverket i Sverige har mannen uppgett tre olika identiteter. Ingen av de uppgivna identiteterna har stämt överens med mannens verkliga identitet, en 24-årig marockansk medborgare. Mannen åtalas nu för rån och misshandel.

Annons

En man som i mars månad 2017 sökte asyl i Sverige kommer att ställas inför rätta för rån och misshandel. Mannen har sedan sin ankomst till landet uppgett tre olika identiteter i kontakter med svenska myndigheter. I samtliga fall har mannen uppgett sig vara 17 år, och medborgare i olika länder.

I andra EU-länder har mannen uppgett ytterligare fem identiteter, där ingen skall stämma överens med mannens verkliga identitet. Enligt marockanska myndigheter skall mannen vara medborgare i Marocko och 24 år gammal. Identiteten skall ha fastställts genom fingeravtryck. Polis och åklagare i Sverige anser sig nu ha en korrekt identitet på mannen, skriver Sydsvenskan.

Mannen greps i Malmö i oktober efter att ha misshandlat och rånat en 16-årig pojke på centralstationen i staden. Migrationsverket hade då avslagit mannens asylansökan och meddelat mannen ett utvisningsbeslut, som inte hade vunnit laga kraft. Åklagaren vill nu att den 24-åriga mannen döms till utvisning om han fälls av tingsrätten.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!