Samtliga polisstationer i Stockholm stänger nattetid

Samtliga polisstationer i Stockholm stänger nattetid

Från och med den 19 november kommer samtliga polisstationer i Stockholms län ha stängt nattetid. Polisen kommer genom att stänga den sista nattöppna polisstationen att spara resurser och personal. Den sista nattöppna polisstationen i huvudstadsområdet kommer att vara Norrmalms polisstation. Personer som behöver besöka polisen nattetid kommer att hänvisas till porttelefon och egen telefon, där man skall kunna erbjudas hjälp.

Polisen i Region Stockholm har sedan tidigare stängt polisstationerna i Flemingsberg och Solna för besökare nattetid. Måndagen den 19 november stängs även den sista nattöppna polisstationen i Stockholm, Norrmalms polisstation på Kungsholmsgatan 43. Under nätterna kommer medborgare som behöver komma i kontakt med polisen att hänvisas till telefonkontakt. Även porttelefoner med koppling till polisens växel kommer att finnas tillgängliga vid polisstationernas entréer enligt nättidningen Blåljus.

Enligt polisen är det mycket få medborgare som besöker polisstationerna nattetid. Genom att stänga polisstationernas receptioner avser polisen frigöra resurser och personal för annan verksamhet. Utryckningsverksamheten, den så kallade ingripandeverksamheten, skall inte påverkas av de nattstängda polisstationerna.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!