Skall vi skydda oss – eller lämna gränsen öppen?

Skall vi skydda oss – eller lämna gränsen öppen?

Vad är det Centern och Liberalerna vill egentligen? Gräva ned huvudet i sanden och låtsas att allt är frid och fröjd och att Sverigedemokraterna och andra ’högerspöken’ målar F-n på väggen? Och vad menar Lööf och Björklund med alla sina floskler om ett ’fritt samhälle’ och ’öppna gränser’?

Annons

Nyligen presenterades en rapport från Polismyndigheten och Säpo, som visade att den organiserade brottsligheten är betydligt mer omfattande i Sverige än vad vi tidigare har trott. Runt 15.000 i den inre cirkeln. Då har vi inte räknat alla s k hang-arounds.

Inte heller har vi räknat med den kriminalitet som slår Sverige som en ’smash-and-grab’ på grund av våra öppna gränser. Kriminella som tar sig in i vårt land, stjäl vad de vill ha och lämnar landet – ofta innan någon har hunnit märka stölden och kunnat göra en polisanmälan.

Mot allt detta elände står runt 20.000 poliser, som dessutom skall göra allt annat jobb. Samt ett närmast obefintligt polisiärt gränsförsvar, som gamla erfarna gränspoliser själva kalla ’Kalle Anka-mässigt’. Vår polis är i underläge. Tyvärr är det så.

Och mitt i allt detta läser vi i rapporten att det finns en hård kärna på närmare 800 militanta islamister i Sverige. Det är bara kärnan. Säpo beräknar annars att det handlar om runt 2.000 allt som allt. Vad ämnar de göra i vårt ’öppna’ samhälle ’utan gränser’? Ja, det vet vi ju redan…

Så vad menar dessa utopiska centerpartister och liberaler egentligen? Vad menade Lööf med sina floskler om att hon röstar mot SD för att rädda det ’öppna samhället’? Vad menar hon med att igår sänka ett regeringsalternativ under Moderaternas Ulf Kristersson, som hade kunnat ta i med hårdhandskarna mot brottsligheten?

Har Lööf och Björklund, som numera lever i en skyddad verkstad bakom riksdagens rigorösa säkerhetsanordningar, gjort en konsekvensanalys? Ja, sannolikt. De är ju skyddade, men vi andra får leva i deras ’öppna samhälle’ där brottsligheten härjar fritt. Det är skillnad på folk och folk. Vi tvingas leva deras utopiska dröm…

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!