Stora protester mot bensinskattehöjning i Frankrike

Stora protester mot bensinskattehöjning i Frankrike

Under lördagen lamslogs stora delar av trafiken på olika platser i Frankrike. Cirka 300 000 personer protesterade mot höjda skatter i landet, där bensinskattehöjningen tycks uppröra mest och flest. Demonstranterna blockerade trafik och en demonstrant dödades när han kördes över av en bil. Ytterligare sex personer skall ha skadats allvarligt i protesterna, som fortsätter under söndagen.

Fransk polis har hög beredskap efter kraftiga och landsomfattande protester mot flera skattehöjningar, som aviserats av landets regering. Under lördagen fanns cirka 300 000 demonstranter på plats på flera platser i Frankrike, för att protestera mot skattehöjningarna. Främst är det den höjda bensinskatten som upprört fransmännen.

Under söndagen förväntas protester i centrala Paris. Flera demonstrationer har som mål att stoppa biltrafiken och varutransporter på vägarna. Vid en protest under lördagen avled en demonstrant efter att blivit påkörd av en bilist. Ytterligare sex personer skall ha skadats allvarligt i olika sammandrabbningar med fransk polis. Drygt 200 personer skall ha skadats lindrigt under lördagens protester, och ett 70-tal demonstranter har gripits.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!